Visit Homepage
Skip to content

Over Spoonful of Art

Spoonful of Art is een website met informatieve en onderhoudende stukjes over kunstwerken, kunstenaars en tentoonstellingen. Maar ook met tips voor kunst in je huis, bijvoorbeeld. Of voor het geven van een kunstzinnig cadeautje. 

De site wordt samengesteld en geschreven door Jolene den Boer. Aangenaam, wat leuk dat je dit even leest. Ik ben schrijver en redacteur van artikelen over kunst en cultuur.

Contact en aanmelden
In de Oude Kerk, met het werk van Marinus Boezem. Foto: Jolene den Boer-Eggermont.
Over Spoonful of Art
Aan het schrijven. Foto: Eef Ouwehand @Eef Photography

Ik hou van kunst. Maar er is ook iets aan de hand met kunst, wat me tegenstaat. Er wordt nogal ingewikkeld en elitair over gedaan. Daardoor worden kunstwerken voor veel mensen een stuk minder aantrekkelijk. Zonde, maar bovendien onnodig.

Daarom schrijf ik op deze site stukjes die informatief, begrijpelijk en bovenal onderhoudend zijn. Zodat zo veel mogelijk mensen op een prettige manier bij kunst betrokken worden. Omdat ik in Amsterdam woon, concentreer ik me op de Amsterdamse musea en galeries. Maar zo nu en dan komen andere steden ook voorbij.

Achtergrond

Ik ben afgestudeerd als Bachelor of Arts aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens het eerste jaar van mijn studie heb ik me geconcentreerd op iconografische programma’s. Dit betekent zoveel als uitleggen wat er precies wordt afgebeeld in een kunstwerk, door goed naar de beeldtaal te kijken. Heel erg leuk om te doen, en nog leuker om te delen.

Vervolgens heb ik de minor Architectuur en Stedebouw afgerond, waarbinnen ik me heb verdiept in de architectuur en stadsplanning van Amsterdam. Voor mijn afstudeerscriptie heb ik de transformatie van kantoorgebouwen in Amsterdam tot luxe hotel onderzocht. Een actueel en boeiend onderwerp.

Overige werkzaamheden

Naast het schrijven voor dit blog, lever ik als freelance schrijver content aan voor andere websites en magazines, waaronder Hello Amsterdam, Wanderwall, by Celine, Amsterdam Mamas en in het verleden 8WEEKLY.

Ik schrijf en corrigeer teksten in zowel Engels als Nederlands voor verschillende websites, blogs, bedrijven, profielpagina’s, webshops en meer.

Zo nu en dan geef ik lezingen onder de noemer Kunstpraatjes.

Ook organiseer ik nog wel eens het een en ander. In mijn vorige professionele leven was ik producer bij verschillende reclamebureaus. Daar heb ik het plannen en regelen flink onder de knie gekregen. Tegenwoordig combineer ik die vaardigheden met mijn kennis van kunst.

Tenslotte geef ik lezingen aan expats over de Nederlandse geschiedenis, maatschappij en cultuur. Zodat zij zich beter thuisvoelen in Nederland en onze gewoonten beter kunnen begrijpen. Die lezingen heten Dutch Discoveries en geef ik aan bedrijven zoals Booking.com.

Voor een samenvatting van al mijn kunstgerelateerde weekzaamheden, kan je een kijkje nemen op Jolene Art Projects.

Contact: jolene@spoonful-of-art.nl

Meest recente berichten