Visit Page
Verder naar bericht

Kerstinkopen in een museum

Nu de goedheiligman weer richting Spanje is vertrokken, staat het volgende decemberfeest al weer voor de deur. Voor wie het een beetje zat is weer naar een winkel te moeten hollen de komende weken, heb ik een paar leuke tips. Je kunt er namelijk voor kiezen je kerstinkopen in een museum te doen. Hieronder wat suggesties.

Rijksmuseumshop

Good old Rijksmuseum voert zoals wel vaker de lijst aan. Ze hebben namelijk én een leuke cadeauwinkel, én een uitgebreide en gebruiksvriendelijke webshop. Op rijksmuseumshop.nl vind je van alles. Wat dacht je van Nachtwacht-sokken? Of een ring, geïnspireerd op de werken van Rembrandt?

Kerstinkopen in een museum
Deze wil ik! Sokken met de Nachtwacht erop. Met dat Playmobil-mannetje erbij voor mijn zoontje.

Een extra feature van de webshop is een aparte afdeling voor kindercadeautjes. Je vindt er Nijntje als schilder. Of Nijntje als Michiel de Ruyter, voor de meer historisch onderlegde kindertjes. Ook leuk: een replica van de prachtige Meissen-porseleinen aap, in spaarpot-vorm.

Kerstinkopen in een museum
Een kunstzinnige spaarpot. Een goed en inspirerend cadeautje voor je kunstminnende kroost.

Bestellen bij Vincent

Als we even op het virtuele Museumplein blijven, is daar ook de webshop van het Van Gogh Museum. Daar kun je misschien al wat eerder langs, mocht je nog ballen zoeken voor in je kerstboom. Ze hebben er fraai versierde exemplaren, zoals een handgeschilderde glazen bal met het Amandelbloesem-motief erop. Niet goedkoop, maar wel een sieraad voor je Nordmann.

Kerstinkopen in een museum
Een kerstbal met Amandelbloesem-motief

 

Buiten de kerstballen, biedt het Van Gogh Museum je ook nog andere leuke hebbedingetjes. Je kunt bijvoorbeeld voortaan een gele Zonnebloemen -Dopperfles mee naar de sportschool nemen.

Zelf ben ik erg gecharmeerd van de siertegels van Storytiles. Koop er een paar en maak een eigen, door van Gogh-geïnspireerde tegelwand.

Kerstinkopen in een museum
Een voorbeeld van een aantal leuke Storytiles.

Ook deze webshop heeft een kinderafdeling. Maar ook een tabje Mode of Koken & Wonen. Ook sterk: je kunt er zoeken op designer. Een praktische winkel, dus.

Geen webshop, wel leuk winkelen

Als je van hedendaags design houdt, dan heeft het Stedelijk Museum een fijne winkel voor jou. Er hangen bijvoorbeeld bijzondere shawls van Scandinavische ontwerpers. Helaas is die winkel er alleen niet in webvorm. Je zult er dus fysiek naartoe moeten. Ook geen straf, want het Stedelijk heeft een mooi programma. Zie de tentoonstellingsagenda Amsterdam voor meer informatie.

Overigens is de winkel toegankelijk zonder museumkaartje, dus voor een quick and dirty shopbezoekje kan je er ook terecht.

 

 

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogposts? Geen probleem. Abonneer je hier.

Feel free to share

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial