Visit Page
Verder naar bericht

Nationale Museumweek 2017

Vandaag start de Nationale Museumweek 2017. Een initiatief om Nederlanders bewust te maken van de vele culturele schatten die ons land rijk is. En dus een mooie gelegenheid om een museumbezoek in te plannen.

Tijdens de Nationale Museumweek staan zo’n 400 musea in Nederland centraal. Het thema, ons echte goud, wordt vrij letterlijk toegepast. Er zijn gouden versies van originele museumstukken gemaakt, die van 3 april tot en met 9 april in het land te zien zijn.

Programma

Vooral voor kleinere musea en musea buiten de randstad is de Museumweek een kans om eens in de schijnwerpers te staan. Wat organiseren zij zoal?

Veel musea zetten hun pronkstukken groots in. Zoals het Drents museum met Het meisje van Yde. Van dit meisje, dat 2000 lag opgesloten in het veen, is een gouden hologram gemaakt. Die is deze week te zien in het centrum van Assen.

Ook staat er een 12 meter hoge replica van De ploeger in het centrum van Helmond. Dit beeld, oorspronkelijk van Belgische kunstenaar Constantin Meunier, is voor de gelegenheid van goudkleurig piepschuim gemaakt. Het origineel kan je bewonderen in Museum Helmond.

Dan is er nog de Gouden Letterkast, te vinden op het Statenplein in Dordrecht. Via Twitter kan je deze week een boodschap insturen (#GoudenZin). Dat bericht verschijnt vervolgens op het 9×7 meter grote LED-scherm van de Gouden Letterkast. Een actie om Het Onderwijsmuseum in de stad in het zonnetje te zetten.

Nationale Museumweek 2017
Een van de acties van Nationale Museumweek 2016, vorig jaar in Middelburg. Foto: Jorrit Lousberg.

Geen tijd om naar een van deze drie plekken te gaan, maar wil je wel naar een museum deze week? Ik heb de kunstagenda van Amsterdam voor je bijgewerkt. Die kan je hier vinden.

Save

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogposts? Geen probleem. Abonneer je hier.

Feel free to share

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial