Visit Page
Verder naar bericht

Hello Amsterdam Dec-Feb 2018

Voor Hello Amsterdam editie Dec-Feb 2018 mocht ik weer een aantal leuke artikelen schrijven.  Uiteraard weer allemaal in het Engels, maar toch wil ik ze je niet onthouden op deze Nederlandstalige pagina van Spoonful of Art.

Amsterdam Light Festival

Misschien wel het leukste festival van Amsterdam: Amsterdam Light Festival. Althans, als je van water, bootjes en lampjes houdt. Ik schreef een stuk over de highlights van kunstwerken die je langs de route kunt zien.

Lees het stuk hier.

Amsterdam Light Festival
Rona Lee, A Necessary Darkness. Amsterdam Light Festival 2017-2018

Legendary Trunks

De Beurs van Berlage heeft de meest uiteenlopende tentoonstellingen voor je op het menu staan. Zoals de show van Bansky vorig jaar. En een bijzondere tentoonstelling over Prince, die vanaf maart 2018 te zien is. Voor nu is het de beurt aan een uiteenstalling van Louis Vuitton, getiteld Legendary Trunks. Meer daarover lees je hier.

Hello Amsterdam dec-feb 2018
Elke koffer fluistert zijn eigen ervaring. Legendary Trunks, in Beurs van Berlage.

Oude Meesters

Als een soort samenvatting van alle mooie tentoonstellingen die er over de oude meesters in de kunst te zien zijn, schreef ik dit stuk. Als er ooit een tijd was om de Gouden Eeuw in Amsterdam te herontdekken, dan is dat nu.

Hello Amsterdam dec-feb 2018
Een artikel met een overzicht van de mooiste tentoonstellingen Oude Meesters van de Gouden Eeuw.

 

Charlotte Salomon

Als laatste een stuk over de prachtige show van Charlotte Salomon in het Joods Historisch Museum.

Deze bijzondere kunstenaar probeerde haar lot te bezweren door het maken van intieme, breekbare kunst. Een absolute aanrader. Meer erover lees je in dit artikel.

Hello Amsterdam dec-feb 2018
Charlotte Salomons ‘Leven? Of theater?’ in het Joods Historisch Museum.

 

 

 

Grimm

Als laatste interviewde ik Hannah Reefhuis en Jorg Grimm van Grimm in Amsterdam. Gepassioneerde galeriehouders, met een mooi verhaal over hoe zij in de kunsthandel verzeild zijn geraakt. Dit artikel verschijnt in de volgende editie van Hello Amsterdam, maart-april 2018. Daarin ook stukken over de tentoonstellingen My Name is Prince in de Beurs van Berlage, High Society in het Rijksmuseum, Van Gogh & Japan in het Van Gogh Museum, en stukjes over de KunstRAI en Stedelijk Base. Als laatste had ik ook nog een interview met hedendaagse fotograaf Miles Aldridge, die binnenkort een spannende nieuwe show in Reflex Galerie heeft.

Kortom: er is weer het nodige moois te bezoeken in Amsterdam de komende periode. Gaat dat zien.

 

SaveSave

SaveSave

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogposts? Geen probleem. Abonneer je hier.

Feel free to share

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial