Visit Page
Verder naar bericht

KunstRAI 2018

April is een leuke maand in Amsterdam. Niet alleen vanwege het verschijnen van allerlei bloemetjes, maar ook omdat er een mooie kunstbeurs wordt gehouden. KunstRAI 2018 is te bezoeken van 4 tot en met 8 april. 

Langstlopende beurs

KunstRAI is de langstlopende beurs voor autonome hedendaagse kunst en toegepaste kunst in Nederland. Je kunt er sinds jaar en dag terecht voor verschillende kunstdisciplines. Van schilderkunst tot fotografie, van design tot sieraden. Het is allemaal aanwezig, vertegenwoordigd door 90 deelnemers.

Focus Barcelona

Het leeuwendeel van die deelnemers bestaat uit Nederlandse galeries, die de stand van zaken van hedendaags Nederlands kunsttalent laten zien. Maar er zijn ook een aantal buitenlandse partijen aanwezig. Een speciale plek is gereserveerd voor een zevental Spaanse galeries, die onderdeel zijn van het programma Focus Barcelona. Na Antwerpen and Berlijn, is het deze 34e editie van KunstRAI, tijd voor Barcelona om een delegatie te sturen. De stad speelt een belangrijke rol in de hedendaagse kunstwereld met de vele galeries, museums, kunstenaars en een sterke kunstenaarsgemeenschap.

KunstRAI 2018
Het inmiddels vertrouwde logo van KunstRAI, dit jaar gehouden van 4 t/m 8 april 2018.

Jonge kunstenaars

En er is meer. KunstRAI heeft een programma ter stimulering van jong talent, de zogenaamde  RAW Edge stands. Daar kan je het werk van opkomend talent spotten, die geselecteerd worden op lef en vernieuwing. Ik hoop op een verrassend programma dit jaar. In ieder geval is er weer werk van WOW, een creatieve broedplaats in Amsterdam waar jonge kunstenaars wonen en werken.

Beginnende verzamelaars

Sinds een aantal jaren wordt er steeds meer nadruk gelegd op de portemonnee van nieuwe (lees: jonge) verzamelaars. Die is meestal niet zo dik gevuld als die van de doorgewinterde beursbezoeker. Een goed voorbeeld hiervan is de Affordable Art Fair, die zich geheel richt op deze nieuwe doelgroep. En het blijkt een succes, want deze beurs wordt al in veel landen wereldwijd georganiseerd. In oktober dit jaar kan je hier ook weer naartoe in Amsterdam.

KunstRAI spreekt de beginnende verzamelaars aan met Kunstkabinet, een initiatief van QLICK Gallery. Deze galerie heeft nog iets anders moois op de KunstRAI-kalender staan, te weten A Curious Affair. Voor dit evenement blijven de deuren van de KunstRAI speciaal een aantal uurtjes langer open. Wil je hier meer over weten? Houdt dan Spoonful of Art in de gaten. Ik schrijf er snel een losse post over, met een link naar de (gratis, maar beperkt beschikbare) toegangskaartjes.

KunstRAI. 4 – 8 April 2018. Amstelhal (Hal 7) Amsterdam RAI, ingang Wielingenstraat.

KunstRAI 2018
De KunstRAI 2 jaar geleden. De eenzame fietser. Opbouw.

SaveSave

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogposts? Geen probleem. Abonneer je hier.

Feel free to share

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial