Visit Page
Verder naar bericht

Who Are We Again?

Zien en gezien worden. Een thema van alle tijden, maar vooral ook van nu. Je kunt je leven volledig documenteren en delen met de goegemeente. Of juist ongenegeerd snuffelen aan dat van anderen. Maar hoe kijken we eigenlijk naar de ander, en die naar ons? Who Are We Again? in de Berlage-sociëteit Arti et Amicitiae geeft een aantal antwoorden. 

Afgelopen vrijdag, op een nogal warme lente-ochtend, bracht ik een bezoekje aan Arti et Amicitiae. Een verborgen juweeltje op het Rokin. Deze sociëteit, voor kunstenaars en kunstliefhebbers, heeft niet meer het besloten karakter als vroeger.  Ook als niet-lid kan je er terecht. Bijvoorbeeld voor een kopje koffie, en doordeweeks voor lunch en diner. Maar ga er vooral naartoe voor tentoonstellingen, vol met hedendaags talent. Daarvan is het nu te bezoeken Who Are We Again? een goed voorbeeld.

Who Are We Again?
Sharieta Berghuis’ werk bij Who Are We Again?

Who Are We Again?

De expositieruimte van Arti staat in groot contrast met de ontvangstzaal op de begane grond. Waar beneden bruin overheerst en een heuze Breitner aan de muur prijkt, is het boven een feest van licht en hedendaagse sterren. De expositieruimte is verrassend groot, met verschillende zalen. Een fijne plek om een thematische tentoonstelling te presenteren. Curator Imke Ruigrok stelde een expositie samen, die het thema ‘zien en gezien worden’ bevraagt.

Who Are We Again?
De eerste zaal van Arti et Amicitiae’s Who Are We Again? Foto: Jolene den Boer.

Who Are We Again? laat een selectie kunstenaars los op ons veranderende zelfbeeld. Hoe kijken wij naar onszelf? En hoe kijken we naar anderen? Hoe ziet de ander ons? Hoe oordelen we over elkaar? Al deze vragen passeren de revue, en krijgen antwoord in verschillende mediasoorten.

Het werk van kunstenaars als Femmy Otten, Marlene Dumas, Lucas Lenglet, René Bosch, Charl Landvreugd en Evelyn Taocheng Wang is te bewonderen tot en met 19 mei.

Who Are We Again?, Arti et Amicitiae, Rokin 112, Amsterdam. 13 april t/m 19 mei 2018. 

Who Are We Again?
Charlott Markus’ werk bij Who Are We Again?
Who Are We Again?
Charl Landvreugds werk bij Who Are We Again?

SaveSave

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogposts? Geen probleem. Abonneer je hier.

Feel free to share

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial