Visit Page
Verder naar bericht

Big Art in de Bijlmerbajes

Een mooie voor in de kunstagenda van oktober: Big Art in de Bijlmerbajes.

Ook wel: Big Art at the Bajes. Van 11 oktober tot en met 14 oktober kan je in het gebouw waar voorheen die beruchte gevangenis was gevestigd, zo’n 80 Heel Erg Grote kunstwerken bewonderen. De website van Big Art ziet er geheimzinnig, maar uitnodigend uit. Er wordt niets prijsgegeven van de kunstwerken, maar de lijst met deelnemers is indrukwekkend. Aan participerend talent in ieder geval geen gebrek. Zag ik daar nu ook de namen Gilbert & George staan? Spannend!

Big Art in de Bijlmerbajes
BIG ART 2018. Locatie Bijlmerbajes. Foto: Brandbeeld II

Derde editie

Het is alweer de derde editie van Big Art. Waren ze vorig jaar nog aanwezig in een statig grachtenpand, dit jaar is het de beurt aan zo ongeveer het tegenovergestelde daarvan. Je gaat natuurlijk in eerste instantie naar Big Art voor het bekijken van heel erg grote kunst. Maar dit evenement is tegelijkertijd een buitenkansje om eens in de beroemde Bijlmerbajes rond te lopen. En het is ook nog eens je laatste kans om dat te doen. Na Big Art gaat de boel dicht om later te herrijzen als duurzaam woonproject. Je mag dus nog een keer door het beruchte Kalverstraatje lopen, of in de voormalige gymzaal van de veroordeelden rondneuzen. De tentoongestelde werken zijn ook nog eens te koop. Dus heb je nog een grote ruimte op te vullen, dan is dit je kans om iets leuks uit te zoeken.

Big Art in de Bijlmerbajes
Big Art 2018. Zwier Cornelissen.
Big Art in de Bijlmerbajes
Big Art 2018. Willem Harbers, Galerie Franzis Engels.

Nieuwe wijk

Na Big Art wordt de Bijlmerbajes zoals we die kennen voorgoed gesloten. De komende jaren verbouwt onder andere architectenbureau OMA het terrein tot de energieneutrale stadswijk het Bajes Kwartier. Ze slopen daarvoor vier gevangenistorens, één wordt herbouwd en één zelfs getransformeerd tot groene toren, compleet met een verticaal park en stadslandbouw. Het huidige hoofdgebouw van de bajes wordt omgedoopt tot een plek voor kunstenaars. Als het goed is zullen we dus  ook in de toekomst nog veel kunstplezier aan de Bajes kunnen beleven.

 

Big Art in de Bijlmerbajes
Big Art 2018. Didi Lehnhausen.
Big Art in de Bijlmerbajes
Big Art 2018. Peter Vink.

 

BIG ART, donderdag 11 t/m zondag 14 oktober 2018. Dagelijks geopend van 11.00 tot 19.00 uur. 
Bijlmerbajes, H.J.E. Wenckebachweg 48, Amsterdam.
Entree: EUR. 10,–, kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis mee naar binnen. 

Big Art in de bijlmerbajes

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogposts? Geen probleem. Abonneer je hier.

Feel free to share

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial