Visit Page
Verder naar bericht

Kunstcadeautjes

In december moeten we er allemaal aan geloven, of we willen of niet. Het is De Cadeautjesmaand bij uitstek. Sint is nog niet weg, of we worden massaal aangespoord snel te bestellen voor de volgende deadline: kerst. En om nu een beetje weg te blijven van de Intertoys-en van deze wereld, kan ik je misschien een beetje op weg helpen. Hieronder volgt een selectie van mooie of grappige kunstcadeautjes.

Ballet aan de muur

Het Scapino Ballet Rotterdam heeft een aantal grafische kunstenaars aan het werk gezet. Zes Rotterdammers hebben illustraties gemaakt die elk geïnspireerd zijn op een bepaalde choreografie uit de voorstelling TWOOLS (waarmee Scapino toert, van 30 november tot 26 januari 2019, zie hier voor details).

Het resultaat reist mee met de voorstelling langs de verschillende theaters, maar is ook online te koop via deze link. Welke poster past het beste bij jou?

cadeautjesmaand
Een van de zes posters van TWOOLS in beeld. Deze is van de hand van Lobke van Aar.

Accessoires bij het Rijks

Het Rijksmuseum is een prachtig museum, maar wist je dat de webshop ook heel goed in orde is? Ze hebben er schone spulletjes. Zoals allerlei porseleinen mokken of vasen, leuke lampjes en natuurlijk merchandising van hun grote kunstwerken. Wat dacht je van een paar Nachtwacht-sokken? Of een paar gympen met een opdruk van Avercamp erop? Enig!

cadeautjesmaand
Weer eens iets anders dan een kerstsok: een Nachtwachtsok.
cadeautjesmaand
Deze gympen met Avercamp-print zijn ook te koop via de webshop van het Rijksmuseum.

 

Kubistische oorbellen

Ik ben dol op oorbellen. En van het paar dat ik op Colossal zag, zal het hart van een kunstliefhebber sneller gaan kloppen. Deze kubistische oorbellen zijn geweldig. Ik zet ze in ieder geval op mijn verlanglijstje.

cadeautjesmaand
Deze kubistische oorbellen wil ik! Te gek, toch?

Er is ook een pop-art variant te verkrijgen. Deze Pop Art set is overduidelijk geïnspireerd op Andy Warhol. Ook leuk, hoor.

cadeautjesmaand
Tomato Soup & Banana. Leuk om in je oren te doen.

 

Kunstenaars-actiefiguren

Voor de echte liefhebbers van kunstenaars kan je terecht bij My Modern Met, een van mijn favoriete websites. In de shop vind je daar allerlei moois, waaronder dit grappige actiefiguur van René Magritte. Maar ze hebben er ook een van Frida Kahlo, Salvador Dalí en Vincent van Gogh, bijvoorbeeld. Waarbij je bij Vincent zijn oor eraf kunt halen en kunt vervangen voor een bandage.

Dit poppetje kan uit elkaar gehaald worden. Het hoedje kan af, de appel kan ook weg. Leuk detail: let op het mini-pijpje in zijn hand. Ceci n’est pas une pipe…
cadeautjesmaand
Het oortje van Vincent van Gogh kun je vervangen door een bandage.

 

Pop Art lamp

Herinner je je de Balloon-dog van Jeff Koons nog? Deze LED lampjes zijn daarop geinspireerd. Je vindt ze op de site van Uncommon Goods, waar je een keur aan bijzondere producten kunt vinden.

cadeautjesmaand
Deze nachtlampjes doen denken aan Jeff Koons’ Balloon Dog.

Nog meer sokken

Mocht een paar sokken van de Nachtwacht niet helemaal jouw smaak zijn, maar ben je toch op zoek naar iets leuks aan je voeten? Dan kan je je lol op met de kunstenaarscollectie van ChattyFeet.  Dit Engelse merk heeft een gift set samengesteld, bestaande uit sokvariaties op Andy Warhol, Frida Kahlo, Pablo Picasso en Vincent van Gogh. Je hebt er overigens ook een met Salvador Dalí, Piet Mondriaan, Yayoi Kusama en Roy Lichtenstein. Op dezelfde site zijn ook telefoonhoesjes en mokken te verkrijgen met en selectie van deze kunstenaars erop.

cadeautjesmaand
4 artiesten in sokvorm, te verkrijgen bij ChattyFeet.

 

Heb jij ook iets gezien wat je aan deze lijst wilt toevoegen? Laat het me weten.

Ik wens je alvast een hele fijne, gelukkige kersttijd toe.

 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogposts? Geen probleem. Abonneer je hier.

Feel free to share

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial