Visit Page
Verder naar bericht

Nationale Museumweek 2019

Vandaag is het de eerste dag van Nationale Museumweek 2019. In deze week zet Museum Vereniging zich extra in om mensen naar het museum te trekken. Dat betekent veel speciale activiteiten in ruim 400 Nederlandse musea.

Omdat er zo veel activiteiten op de agenda staan, reikt het te ver om die allemaal te noemen. Op de site van Nationale Museumweek kan je 338 evenementen vinden die te maken hebben met deze speciale week. Hieronder een kleine selectie van het aanbod.

Rembrandthuis

In het Rembrandthuis kun je bijvoorbeeld zien hoe in Rembrandts tijd verf werd gemaakt. Ook zijn er etsdemonstraties, zodat je eindelijk eens snapt hoe de meester die bijzondere techniek toepaste.

Nationale Museumweek 2019
Tijdens de Nationale Museumweek kan je etsdemonstraties in het Rembrandthuis volgen.

Tassenmuseum Hendrikje

In Tassenmuseum Hendrikje ontdek je tijdens een zelfstandige rondleiding hoe tassen symbool staan voor het emancipatieproces van de vrouw. Het museum selecteerde tien verschillende verhalen en koppelde die aan een aantal bijzondere tassen. En mocht je nu geïnspireerd raken, dan kan je er digitaal zelf een tas ontwerpen.

Golden Hour

In het weekend van 13 en 14 april wordt Nationale Museumweek muzikaal afgesloten. Voor deze speciale gelegenheid bundelen rapper Latifah en Re:Freshed Orchestra hun krachten. Zij geven twee exclusieve optredens, én hebben ook zelf een aantal kunstwerken uit de musea gecureerd. Oh ja, Zwarte Koffie is er ook, om je te voorzien van nog meer lekkere deuntjes.

De muzikale afsluiting van Nationale Museumweek 2019: Golden Hour. Met Latifah, Re:Freshed Orchestra en Zwarte Koffie.

Je hebt de keuze uit twee musea, al naar gelang waar je woont of wanneer je tijd hebt. Op zaterdag 13 april kan je van 19-23 uur terecht in Het Valkhof in Nijmegen. Hier kun je een audiotour volgen, die is ingesproken door Latifah.

Ga je liever naar Amsterdam, dan vindt hetzelfde programma plaats in Amsterdam Museum op zondag 14 april. Meer informatie over Golden Hour en ticketverkoop (8,50 euro per kaart) vind je hier.

Maar…. Je kunt de kaartjes natuurlijk ook winnen! Spoonful of Art mag 2×2 kaarten cadeau doen. Ga naar Instagram en laat een comment achter. Onze notaris trekt vrijdag 12 april een naam uit de hoed.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogposts? Geen probleem. Abonneer je hier.

Feel free to share

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Instagram

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial