Visit Page
Verder naar bericht

Online paaslezing voor kinderen

De paasdagen staan voor de deur. Misschien weet jij precies wat Pasen inhoudt. Mooi. Maar weet je kind dat ook? Of komt het niet verder dan chocolade paashazen en boter in de vorm van een kip of lammetje? Geen zorgen, ik heb een online paaslezing voor kinderen klaargestoomd.

Het paasverhaal voor kinderen vanaf 8

Natuurlijk, het paasverhaal gaat over Jezus. Dat wist je (hopelijk) al. Sterker nog, het is een van de belangrijkste gebeurtenissen op de christelijke kalender.

online paaslezing voor kinderen
Dit joekelstuk van het laatste avondmaal is te zien in het Prado in Madrid. Wist je dat het laatste avondmaal bij pasen hoort?

Maar het paasverhaal heeft wat gruwelijke elementen, dat moet ook worden gezegd.

Ik heb een lezing geschreven die dit verhaal in kunstwerken verteld, geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8. Hierin komt het hele paasverhaal aan bod, dus ook nare elementen als de geseling en de kruisiging. Maar ik heb deze natuurlijk kindvriendelijk gemaakt, en getest op mijn gevoelige zoon van 8. De kunstwerken die ik gebruik ter illustratie van het verhaal zijn te vergelijken met onderstaande meesterwerk van Caravaggio.

Caravaggio, De graflegging, ca. 1604.

Online lezing

In deze tijd van intelligente lockdown zijn er genoeg online mogelijkheden om lezingen te volgen. Sterker nog, misschien komen ze inmiddels wel je oren uit, nu je schooljuf of meester moet spelen voor je kinderen. Heb jij het ook zo druk? Geloof me, ik snap het helemaal.

Wat ik gelukkig wel zie, is dat de kinderen steeds handiger worden met inloggen en video-chatten. Dat heeft ook voordelen. Met deze lezing kan je ze nagenoeg alleen laten. Dan kan jij ook weer eens even iets anders doen.

Inschrijven

Enthousiast geworden? Laat het me weten. Zodra ik een groepje bij elkaar heb, gaan we een meet, zoom of andersoortige afspraak inplannen. De lezing duurt zo’n 50-60 minuten. De kosten houd ik met opzet laag, voor EUR. 5,00 per huishouden doe je mee. Speciale paasaanbieding.

LAATSTE KANS: zondag 12 april, 16-17 uur. Nog een paar plekjes beschikbaar, via deze link.

Heb je misschien interesse in een van de andere kunstpraatjes voor volwassenen? Kijk dan hier voor het aanbod.

Wil je meer weten over Spoonful of Art? Kijk dan even op deze pagina.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogposts? Geen probleem. Abonneer je hier.

Feel free to share

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meest recente berichten

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial