Visit Page
Verder naar bericht

Kunstcadeaus

In mijn zoektocht naar leuke cadeaus, kom ik heel vaak mooie, grappige of handige spullen tegen die met kunst te maken hebben. Ik post daar af en toe wat van op Spoonful of Art, maar dacht dit nu eens te verzamelen op een aparte pagina. Zie hier de geboorte van Kunstcadeaus.

Voor aan de muur

Het Scapino Ballet Rotterdam heeft een aantal grafische kunstenaars aan het werk gezet. Zes Rotterdammers hebben illustraties gemaakt die elk geïnspireerd zijn op een bepaalde choreografie uit de voorstelling TWOOLS (waarmee Scapino toert, van 30 november tot 26 januari 2019, zie hier voor details).

kunstcadeaus
Een van de zes posters van TWOOLS in beeld. Deze is van de hand van Lobke van Aar.

Het resultaat reist mee met de voorstelling langs de verschillende theaters, maar is ook online te koop via deze link. Welke poster past het beste bij jou?

Draagbare kunst

Het Rijksmuseum is een prachtig museum, maar wist je dat de webshop ook heel goed in orde is? Ze hebben er schone spulletjes. Zoals allerlei porseleinen mokken of vasen, leuke lampjes en natuurlijk merchandising van hun grote kunstwerken. Wat dacht je van een paar Nachtwacht-sokken? Of een paar gympen met een opdruk van Avercamp erop? Enig!

kunstcadeaus
Weer eens iets anders dan een kerstsok: een Nachtwachtsok.
kunstcadeaus
Deze gympen met Avercamp-print zijn ook te koop via de webshop van het Rijksmuseum.

Ik ben dol op oorbellen. En van het paar dat ik op Colossal zag, zal het hart van een kunstliefhebber sneller gaan kloppen. Deze kubistische oorbellen zijn geweldig. Ik zet ze in ieder geval op mijn verlanglijstje.

cadeautjesmaand
Deze kubistische oorbellen wil ik! Te gek, toch?

Er is ook een pop-art variant te verkrijgen. Deze Pop Art set is overduidelijk geïnspireerd op Andy Warhol. Ook leuk, hoor.

cadeautjesmaand

Kunstenaars-actiefiguren

Voor de echte liefhebbers van kunstenaars kan je terecht bij My Modern Met, een van mijn favoriete websites. In de shop vind je daar allerlei moois, waaronder dit grappige actiefiguur van René Magritte. Maar ze hebben er ook een van Frida Kahlo, Salvador Dalí en Vincent van Gogh, bijvoorbeeld. Waarbij je bij Vincent zijn oor eraf kunt halen en kunt vervangen voor een bandage.

Kunstcadeaus
Dit poppetje kan uit elkaar gehaald worden. Het hoedje kan af, de appel kan ook weg. Leuk detail: let op het mini-pijpje in zijn hand. Ceci n’est pas une pipe…
cadeautjesmaand
Het oortje van Vincent van Gogh kun je vervangen door een bandage.

Kunstige woonartikelen

Herinner je je de Balloon-dog van Jeff Koons nog? Deze LED lampjes zijn daarop geinspireerd. Je vindt ze op de site van Uncommon Goods, waar je een keur aan bijzondere producten kunt vinden.

kunstcadeaus
Deze nachtlampjes doen denken aan Jeff Koons’ Balloon Dog.

Ook voor deze categorie kan je overigens rustig naar de webshop van het Rijksmuseum gaan, want die hebben heel veel leuke spullen voor in huis.

Sokken

Mocht een paar sokken van de Nachtwacht niet helemaal jouw smaak zijn, maar ben je toch op zoek naar iets leuks aan je voeten? Dan kan je je lol op met de kunstenaarscollectie van ChattyFeet.  Dit Engelse merk heeft een gift set samengesteld, bestaande uit sokvariaties op Andy Warhol, Frida Kahlo, Pablo Picasso en Vincent van Gogh. Je hebt er overigens ook een met Salvador Dalí, Piet Mondriaan, Yayoi Kusama en Roy Lichtenstein. Op dezelfde site zijn ook telefoonhoesjes en mokken te verkrijgen met en selectie van deze kunstenaars erop.

cadeautjesmaand
Vier artiesten in sokvorm, te verkrijgen bij ChattyFeet.

 

Kunstspelletjes

Wil je eens iets anders spelen dan Hints of Trivial Pursuit (waarom noemt iedereen het toch Triviant?!), dan kan je eens aan dit spel denken. Guess the Artist: The Artist Quiz Game is geïllustreerd door kunstenaarsduo Craig & Karl. Het spel bestaat uit kaartjes waarop tekeningen staan. Aan de hand van het getekende moet jij raden wie er bedoeld wordt. Sommige zijn makkelijk, maar het merendeel echt lastig (zelfs voor een kunsthistoricus). Te verkrijgen via Hyperallergic, bijvoorbeeld.

kunstcadeaus
En, weet je er al een?

 

Heb jij ook iets gezien wat je aan deze lijst wilt toevoegen? Laat het me weten.

Meest recente berichten

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial