Visit Page
Verder naar bericht

Over Spoonful of Art

Spoonful of Art is een website met informatieve en onderhoudende stukjes over kunstwerken, kunstenaars en tentoonstellingen. Maar ook met tips voor kunst in je huis, bijvoorbeeld. Of voor het geven van een kunstzinnig cadeautje. 

De site wordt samengesteld en geschreven door Jolene den Boer, schrijver en redacteur van artikelen over kunst en cultuur.

Over Spoonful of Art
Aan het schrijven. Foto: Eef Ouwehand @Eef Photography

Ik hou van kunst. Maar er is ook vaak iets aan de hand met kunst, wat me tegenstaat. Er wordt soms onnodig ingewikkeld en elitair over gedaan. Daardoor worden kunstwerken voor veel mensen een stuk minder aantrekkelijk. Zonde!

Daarom schrijf ik op deze site stukjes die informatief, begrijpelijk en bovenal onderhoudend zijn. Zodat zo veel mogelijk mensen op een prettige manier bij kunst betrokken worden. Omdat ik in Amsterdam woon, concentreer ik me op de Amsterdamse musea en galeries. Maar zo nu en dan komen andere steden ook voorbij.

Achtergrond

Ik ben afgestudeerd als Bachelor of Arts aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens het eerste jaar van mijn studie heb ik me geconcentreerd op iconografische programma’s. Dit betekent zoveel als uitleggen wat er precies wordt afgebeeld in een kunstwerk, door goed naar de beeldtaal te kijken. Heel erg leuk om te doen, en nog leuker om te delen.

In het Bachelor-programma heb ik de minor Architectuur en Stedenbouw afgerond, waarvoor ik me heb verdiept in de architectuur en stadsplanning van Amsterdam. Voor mijn afstudeerscriptie heb ik de transformatie van kantoorgebouwen in Amsterdam tot luxe hotels onderzocht.

Overige werkzaamheden

Als freelance schrijver lever ik content aan voor andere websites en magazines. Ik schrijf en corrigeer teksten in zowel Engels als Nederlands voor verschillende websites, blogs, bedrijven, profielpagina’s, webshops en meer. Zo schreef ik bijvoorbeeld de websiteteksten voor kunstenaar Tim de Vries (Wanrooij Gallery). Of ben ik verantwoordelijk voor de City Updates Art & Culture in Hello Amsterdam.

Ook organiseer ik nog wel eens het een en ander. In mijn vorige professionele leven was ik producer bij verschillende reclamebureaus. Daar heb ik organiseren flink onder de knie gekregen. Tegenwoordig combineer ik die vaardigheden met mijn kennis van kunst.

Zo nu en dan geef ik lezingen aan kleine groepen kunstliefhebbers onder de noemer Kunstpraatjes.

Tenslotte geef ik lezingen aan expats over de Nederlandse geschiedenis, maatschappij en cultuur. Zo voelen zij zich beter thuis in Nederland en leren ze onze gewoonten beter te begrijpen. Die lezingen heten Dutch Discoveries en geef ik aan bedrijven, waaronder Booking.com. Zie ook de site van Dutch Discoveries.

Voor een samenvatting van al mijn kunstgerelateerde werkzaamheden, kan je een kijkje nemen op Jolene Art Projects.

Contact: jolene@spoonful-of-art.nl

Meest recente berichten

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial