Visit Page
Verder naar bericht

Over Spoonful of Art

Spoonful of Art is een website met informatieve en onderhoudende stukjes over kunstwerken, kunstenaars en tentoonstellingen. Maar ook met tips voor kunst in je huis, bijvoorbeeld. Of voor het geven van een kunstzinnig cadeautje. 

De site wordt samengesteld en geschreven door Jolene den Boer, fotograaf en schrijver van lezingen en artikelen over kunst & cultuur.

Contact
Jolene In Holten, 2018.

Ik hou van kunst. Maar er is ook iets aan de hand met kunst, wat me tegenstaat. Er wordt vaak onnodig ingewikkeld en elitair over gedaan. Daardoor worden kunstwerken voor veel mensen een stuk minder aantrekkelijk. Zonde!

Daarom schrijf ik voor deze site stukjes die informatief, begrijpelijk en bovenal onderhoudend zijn. Zodat zo veel mogelijk mensen op een prettige manier bij kunst betrokken worden.

Die stukjes vormen de basis voor mijn kunstlezingen, die ik houd onder de noemer Kunstpraatjes. Ik geef die praatjes aan kleine groepen kunstliefhebbers. Ze zijn zowel off- als online te volgen en leuk voor jong en oud. Beschikbaar in Nederlands en Engels!

Achtergrond

Ik ben afgestudeerd als Bachelor of Arts aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens het eerste jaar van mijn studie heb ik me geconcentreerd op iconografische programma’s. Dit betekent zoveel als uitleggen wat er precies wordt afgebeeld in een kunstwerk, door goed naar de beeldtaal te kijken. Heel erg leuk om te doen, en nog leuker om te delen.

In het Bachelor-programma heb ik de minor Architectuur en Stedenbouw afgerond, waarvoor ik me heb verdiept in de architectuur en stadsplanning van Amsterdam. Voor mijn afstudeerscriptie heb ik de transformatie van kantoorgebouwen in Amsterdam tot luxe hotels onderzocht.

Overige werkzaamheden

Voor mijn fotografiewerk, kan je kijken op mijn andere site: jophotoprojects.com. Ik fotografeer verschillende onderwerpen, met een voorkeur voor kinderen en gezinnen.

Ook geef ik lezingen aan expats over de Nederlandse geschiedenis, maatschappij en cultuur. Zo voelen zij zich beter thuis in Nederland en leren ze onze gewoonten beter te begrijpen. Die lezingen heten Dutch Discoveries en geef ik aan bedrijven, waaronder Booking.com.

Zo nu en dan lever ik als freelance schrijver content aan voor andere websites en magazines. Ik schrijf en corrigeer teksten in zowel Engels als Nederlands voor verschillende websites, blogs, bedrijven, profielpagina’s, webshops en meer.

Contact: jolene@spoonful-of-art.nl

Meest recente berichten

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial